Home
Καλώς ήρθατε στο site του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου
ΤΟ ΕΚΡ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝ/ΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΟΕΕΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 08:59

  Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΚΡ βρέθηκαν στην Αθήνα και έδωσαν το παρόν στην κατάληψη που πραγματοποίησε, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, έξω από το Υπουργείο Τουρισμού.

Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε για την συνεχή ανάπτυξη του τουριστικού Τομέα σε βάρος των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται πλέον σε δίλημμα  «αβέβαιη και υποβαθμισμένη δουλειά ή ανεργία?». Τα λουκέτα έρχονται το ένα μετά το άλλο, κυριαρχούν η αδήλωτη ή ψευδώς δηλωμένη απασχόληση, τα εξαντλητικά ωράρια και απλήρωτοι μισθοί.  Παράλληλα η κυβέρνηση διατήρησε τον κρατικό παρεμβατισμό στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο περιεχόμενο των ΣΣΕ με κατάργηση θεμελιωδών αρχών και κανόνων των συλλογικών ρυθμίσεων και της υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Έτσι υπερίσχυσαν οι επιχειρησιακές συμβάσεις μέσω των ενώσεων προσώπων, διευκόλυναν περαιτέρω τις ομαδικές απολύσεις, απαξίωσαν πλήρως την δημόσια εκπαίδευση και την Μετεκπαίδευση στον Τουρισμό.

Τόσο το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου όσο και το ΕΚΡ δεν σταματάνε εδώ, η δράση τους θα παραμείνει ενεργή και τις επόμενες ημέρες για όλα τα θέματα που  απασχολούν τον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων όπως, απλήρωτη εργασία, ανασφάλιστη εργασία, ανεργία, Σχολή Μετεκπαίδευσης κ.α. και δηλώνουν ότι θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι του κλάδου να λάβουν το επίδομα ανεργίας τους όσο το δυνατών γρηγορότερα. 

 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 10:02

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου  στηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των Σωματείων του Δήμου Ρόδου και των συμβασιούχων στην Καθαριότητα, που αποφασίστηκαν μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη για απόλυση των συμβασιούχων επικαλούμενος την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 16:56

Ο αγώνας συνεχίζεται, μέχρι να σταματήσει ο κατήφορος.

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και στη Ρόδο η 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, σήμερα Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017.

Στα πλαίσια της απεργίας πραγματοποιήθηκε μαζική απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι από τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων – μελών της δύναμης του Ε.Κ.Ρ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Επιστημονικών φορέων της Ρόδου, των Ελευθερών Επαγγελματιών και των Εμπόρων – Βιοτεχνών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, των Σωματείων των Δημοσίων Υπαλλήλων και των Ένστολων.

Περισσότερα...
 
ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 10:13

 

 

Κατάληψη από το πρωί του αμαξοστασίου, στην περιοχή Ασγούρου, από τα σωματεία των εργαζομένων του Δήμου Ρόδου και των επιχειρήσεών του, με τη στήριξη του Ε.Κ.Ρ, στα πλαίσια της Πανελλήνιας 24ωρης Απεργίας για τη στήριξη των συμβασιούχων του Δήμου, που κήρυξαν η ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΠΟΠ -ΟΤΑ.

 

Περισσότερα...
 
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ OXIΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 16 Μάιος 2017 13:54

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ, στη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα, 15 Μαϊου 2017, συζήτησε το ζήτημα που προέκυψε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των Δήμων.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Γιάννης Ντελλάκης, Αν. Γεν. Γραμματέας του Ε.Κ.Ρ και Πρόεδρος της Ένωσης Εργατοϋπαλληλικού & Επιστημονικού Προσωπικού Εργαζομένων στο Δήμο & τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Ρόδου.

 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 8
     ΓΣΕΕ      ΚΑΝΕΠ         ΚΠΕΑ             ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ            ΑΔΕΔΥ        ΟΑΕΔ